Terrorháború Európa szíve ellen: kulturálisan Kölnben és gyilkolással Isztambulban

Német rendőrségi jelentések szerint szilveszter este mintegy ezerfős arab, döntően észak-afrikai csoport gyűlt össze a kölni főpályaudvar előtti téren. Kisebb csoportok alakultak, és ezt követően kezdtek nőket körbevenni, szexuálisan zaklatni és kirabolni. Hasonló esetek történtek más német nagyvárosokban, de Ausztriában, Svájcban, Finnországban és Svédországban is. Csak január 5-én adott erről először hírt a média, és akkor még csak arról szóltak, hogy 80 nőt molesztáltak és raboltak ki. A ZDF német közszolgálati televízió még előtte való este sem számolt be a történtekről a híradóban. 7-én már több mint 100 (Köln), illetve 50 (Hamburg) volt a közölt feljelentések száma. A megtámadott nők többsége csak ezután mert feljelentést tenni. Kölnben így nőtt január 10-én 516-ra, 11-én 553-ra, 12-én pedig 561-re az elkövetések száma

Az alábbi videóból vett 3 kivágás egy 2013 június végi, még a kairói Tahrir téren történt csoportos erőszak képeit mutatja, mert akkor az ottani arabok számtalan mobiltelefon felvétel megjelentetésével “büszkélkedtek”. A mostaniról az elkövetők (értelemszerűen) nem tettek közzé ilyet. Ezért csak így tudunk valamiféle minimális képet alkotni magunknak a kölni áldozatok által átéltekről. Baloldalon alul viszont látható egy a rendőrség által két gyanúsítottnál most Kölnben megtalált cetli, melyen a következő “eligazító” feljegyzések vannak az arab nyelvű megfelelőkhöz: – Große Brüste – Fucken – Ich will fuchen – Ich will dich küssen – Ich Töte sie ficken – Ich will Töte dich küssen stb. A fordításokat mellőzöm, nagyon durva. Forrás: Nach Silvesternacht in Köln: „Ich töte sie“ – Polizei findet Übersetzungszettel bei Verdächtigen | Köln – Kölner Stadt-Anzeiger – 08.01.2016.

Köln-2015-szilvesztere-Egy-nő-masszív-zaklatása-migránsok-által.png

 A felvétel 2013 június végén a kairói Tahrir téren készült, és illusztrálja azt, hogy mit is érezhet egy nő ilyenkor.  Egy héttel a történtek után jelent meg: 08.01.2016. Csak “külső” felvételek készültek, mint ez. Így is kifejező.
Papp Réka Kinga (feminista újságíró, 4K! szóvivő) az ATV-n így összegzett: “a nők elleni erőszak itt van a köztereinken és ezek között az emberek között sincsen másképpForrás: Horrorszilveszter Kölnben: Korszakhatár?, 08.01.2016Jellemző, hogy a jelenlévő Csontos János (Magyar Idők) hiába kérte ki ezt a durva általánosítást a magyar és német férfiak nevében Zsohár Zsuzsanna (a Migration Aid korábbi szóvivője) pedig ezzel egy időben az M1-en egyenesen azzal kezdte, hogy “ez nem annyira kulturális különbségForrás: Szó sincs kulturális különbségekről Zsohár szerint – nem érzi a felelősséget, 09.01.2016Egy barátja szerint “kivételesen korrekt beszélgetés … nem az irányítottan kérdező riporteren múlt

Hölgyeim, normálisak?

Csak két videót kellene megnézniük ahhoz, hogy maguk is abszurdnak minősítsék szereplésüket:


Forrás: BED PEACE starring John Lennon & Yoko Ono. Az 1 óra 11 perces film 1969 március végén az amszterdami Hilton hotelben készült (ld. Bed-In), és jól illusztrálja azt, hogy már akkor milyen nyilvános performanszt engedhetett meg magának a nyugati világ embere.

Forrás: History: Die Nackte Wahrheit – 100 Jahre FKKA 2015-ben megjelent, 28 perces ZDF dokumentumfilm a naturizmus (nudizmus) 100 éves történetét mutatja be. És ez csak a legújabb kori történet. Olyan történet, ami már Magyarországon is jó 40 éve közismert.

De ha ez nem lenne a hölgyeknek elég, akkor ajánlanám figyelmükbe azt, ahogyan Milo Moiré emelt szót a nők számunkra kulturálisan ismeretlen, ennyire durva tárgyiasítása ellen azzal, hogy a történtek helyszínén közszemlére bocsájtotta testét (ahol természetesen senki sem molesztálta):

Tiszteljenek bennünket! Nem vagyunk szabad prédák még akkor sem, ha meztelenek vagyunk !!!

Respektiert uns! Wir sind kein Freiwild selbst wenn wir nackt sind !!!

Vegyük észre, hogy a nyugati elszánt feminista tiltakozó éppen azért állt ki ilyen radikális módon, mert az elmúlt 50 évben elért eredmények, az emancipált nők számára kivívott szabadság reális veszélyeztetését látja a történtekben. Zsohár és Papp nem tart ettől?
Köln, tiltakozás 2015 szilvesztere után - Tiszteljenek bennünket! Nem vagyunk szabad prédák még akkor sem, ha meztelenek vagyunk!!!

Cologne, Germany – 8. January 2016: Swiss artist stages naked protest in Cologne after NYE assaults

Swiss artist and graduate psychologist Milo Moire staged a naked protest in front of the iconic Cologne Cathedral, Friday, in support of women’s rights after more than 100 women reported that they were sexually assaulted in the German city on New Year’s Eve.

As a woman I want to give an example that women shouldn’t hide away, they should lift themselves up, be self-confident and stand up for their values. And it is also an outcry that, I don’t let others decide what I should and shouldn’t do as a woman, but rather, that it is self-evident that the fifty year-long work of emancipated women means that I can have the life that I want, in liberty. That is why I am standing here today.

“I think that, in this context (the NYE events), every day actions cannot be precise enough, for this reason I’m now naked. My main message is also that I am firmly convinced that women will no longer be considered sex objects when people show the same respect for a naked woman as for a covered woman.”

I have a zero tolerance, what happened and how we deal with it. I felt concerned immediately. It was my first explicitly political statement. I am a human, I am a woman, I am an artist, I am a psychologist, I am a European citizen. I want to preserve the values and fight to ensure that they are preserved, we can not take a step backwards. Women should maintain their attitude and not be intimidated and stand up for their freedom. And on the other hand, it is the job of politicians to take action now, so that does not happen again. Thus women continue to live in freedom.

   

Meggyőző? Annak kell lenni. Térjünk át akkor a hazai média beszámolók és értékelések normális változatára:

 Forrás: „Körbevettek, a lábunk közé nyúltak, mindenhol tapogattak”, 2015. január 8.  Forrás: Elfogyott a türelem, indulatok, tömegoszlatás – Echo Tv, 2015. január 10.
Forrás: Georg Spöttle-Megtervezett volt a Kölni tömeges erőszak, 2015. január 10. Forrás: Földi László: “Az összes migránst ki kell tiltani, különben sosem lesz vége a terrornak”2015. január 11.

Az utóbbiról—nem véletlenül—az MTI is hírt adott:

Terrorizmus-bűnözés-merényletek
Németországi molesztálás – Szakértő: ez az igazi terror

Budapest, 2016. január 11., hétfő (MTI) – Földi László biztonságpolitikai szakértő szerint a szilveszteri molesztálásokkal megtörtént a szervezett, összehangolt, több helyszínen végrehajtott terrortámadás, amelytől az európai terrorelhárítás tartott.

A szakértő az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában azt mondta, hogy bár eddig a robbantást és a lövöldözést tekintettük terrornak, az igazi terror arról szól, hogy megfélemlítik az embereket, akiknek teljesen kiszámíthatatlan helyzetben folyamatosan rettegniük kell attól, hogy őket is bármikor támadás érheti.

Földi László úgy fogalmazott: ilyen értelemben nincs különbség a párizsi merényletek és a szilveszteri molesztálások lényege között, csupán a módszer volt eltérő.

A szakértő szerint “egyszerű a megoldás” a kialakult helyzetre: mind az egymillió embert, aki illegálisan érkezett Európába, “el kell távolítani” onnan, és csak legálisan érkezhetnek migránsok, hogy nyomon lehessen követni őket.

Rendőrségi jelentések szerint szilveszter este mintegy ezerfős csoport gyűlt össze a kölni főpályaudvar előtti téren. Kisebb csoportok alakultak, és ezt követően kezdtek nőket körbevenni, szexuálisan zaklatni és kirabolni. Hasonló esetek történtek más német nagyvárosokban, de Ausztriában, Svájcban, Finnországban és Svédországban is.

És január 12-én már “meg is jött” ennek a döbbenetes, sokaknak talán hihetetlen állításnak egyfajta “igazolása”. A németek elleni terror fokozódott. Ami Isztambulban történt, kifejezetten turistáik ellen, az csak fokozta Németország otthoni megfélemlítését.

Terrorháború Európa szíve ellen ... gyilkolással Isztambulban

 Forrás: Csak külföldiek haltak meg Isztambulban, 2015. január 13.  Forrás: Merkel egyre inkább magára marad – Echo Tv, 2015. január 13.

Ahogyan az utóbbi videóban fogalmaztak:

Egyre nagyobb össztűz zúdul Angela Merkelre. Élesen kritizálták a német kancellár menekültpolitikáját és irányváltást sürgettek az általa vezetett CDU és bajor testvérpártja a CSU közös, parlamenti frakciójának keddi berlini ülésén a képviselők. A politikusok azt mondják: úgy tűnik Angela Merkel egyre jobban magára marad elképzeléseivel. Közben tovább emelkedett a szilveszteri molesztálásokkal összefüggésben tett feljelentések száma Kölnben.

Ezenközben az MTI legutóbbi híre ez volt:

Németország-erőszak-bűnözés
Németországi molesztálás – Németországban szexuális zaklatással gyanúsítanak egy szíriai menedékkérőt

Berlin, 2016. január 13., szerda, 18:18 (MTI) – Többrendbeli szexuális zaklatással gyanúsítanak Németországban egy szíriai menedékkérőt – írta szerdán a Focus című hírmagazin az online kiadásában.

A beszámoló szerint a Mecklenburg-Elő-Pomeránia tartományi Neubrandenburgban őrizetbe vett férfit azzal gyanúsítják, hogy legkevesebb nyolc esetben szexuálisan zaklatott és szidalmazott, becsmérelt nőket helyi buszjáratokon.

A szíriai menedékkérő áldozatai 17 és 38 év közötti nők voltak. A támadássorozat decemberben kezdődött. A 40 és 50 év közötti, papírokkal nem rendelkező férfit kedden vették őrizetbe egy buszon, a sofőr segítségével. A rendőrség arra kéri a további lehetséges áldozatokat és szemtanúkat, hogy jelentkezzenek.

A külföldiek által elkövetett szexuális zaklatások kérdésköre a szilveszterkor Kölnben és más városokban nők sérelmére elkövetett tömeges szexuális zaklatások és rablások révén a német nyilvánosság egyik központi témája lett. Szinte naponta ad hírt a sajtó ilyen ügyekről. Kedden a Die Welt című lap az online kiadásban arról írt, hogy három kiskorú menedékkérő – egy szír és két afgán fiú – zaklatott egy 14 és egy 17 éves német lányt egy müncheni fürdőben. A rendőrség a 15 éves szír menedékkérő ellen nemi erőszak gyanújával indított nyomozást, két társa ellen pedig szexuális zaklatás gyanújával.

Szilveszter éjjel mintegy ezerfős csoport gyűlt össze a kölni főpályaudvar előtti téren, majd petárdázni kezdtek. Mikor a rendőrség közbelépett, kisebb csoportok alakultak, és ezt követően kezdtek nőket körbevenni, szexuálisan zaklatni és kirabolni. Kettőt megerőszakoltak. Más városokban is történtek hasonló támadások. Áldozatok és tanúk arab vagy észak-afrikai származású támadókról számoltak be.

A kormánypártok mindenekelőtt a bűncselekményt elkövető külföldiek kiutasítására vonatkozó szabályok szigorításával reagálnak az országszerte felháborodást keltő esetekre. A törvényhozás alsóházában (Bundestag) szerdán vitát rendeztek a támadásokról. Heiko Maas igazságügyi miniszter beszédében hangsúlyozta, hogy senki nem helyezheti magát a törvények fölé, a szigorításokkal pedig a kormány “tartozik” az áldozatoknak és a menekültek, menedékkérők túlnyomó többségének, akik jogkövető magatartást tanúsítanak.

A hatóságok szerint a szilveszterkor történtek azt jelzik, hogy elterjedt Németországban egy bűncselekménytípus, amelyet egyes arab országokban taharrush gamea néven ismernek. A kifejezés jelentése nyilvános helyen nők sérelmére csoportosan elkövetett szexuális zaklatás. A kölni történéseket vizsgáló nyomozók és a szövetségi bűnügyi hivatal (BKA) szerint az ügyek nem tartoznak a szervezett bűnözés kategóriájába.

Ennyit a kulturális különbségekről és a terrorizmusról. Itt tartunk most. Sajnos még nincsen vége.

Mi több, megalapozott vélemények szerint ez európai polgárháborúhoz vezet: mindössze 8 perces részlet (ennek a részletnek egy angol feliratos változata is elérhető)


Forrás: Háttér-kép az iszonyatos kölni eseményekrőlEcho Televízió, 2015. január 8-i adás (a teljes adás 48 perces)

FRISSÍTÉS: Visszatérve a kulturális különbözőség kérdésére abból a szempontból, hogy az ebből adódó roppant súlyos problémákat hogyan kellene helyesen értelmeznünk és ennek megfelelően kezelnünk.

2016. január 18. 11:31, Sayfo Omar: Ők az erőt tisztelik? | Mandiner.migráció

Az Európába érkezők sokszor csak filmekből, elmondásokból, félreértelmezett narratívákból ismerik a Nyugatot, így az ottani „szabadságot” szabadosságnak, káosznak, anarchiának érzékelik.

„A kölnihez hasonló esetek megelőzése érdekében fontos ismerni a közel-keleti és az észak-afrikai közösségek kultúráját. A keleti társadalmak (török, arab, kurd, berber, stb.) nagy hatalmi távolságúak és a tekintélyt, az erőt tisztelőek. Ez a hozzáállás pedig nem vallásfüggő: ugyanúgy érvényes a muszlimokra, mint a keleti keresztényekre vagy akár a földrajzilag kissé távolabb található hindukra. Az ilyen társadalmakban minden fontos szocializációs fórum – a család, az iskola, csakúgy mint a politika és a vallás is – hierarchikus. A tekintélyelvűséget az emberek nem feltétlenül elnyomásként, hanem sokkal inkább biztonságként élik meg. Ennek is köszönhető, hogy a térségben a legelnyomóbb diktatúrák is legitimen tudnak működni.

Az ilyen szocializációval Európába érkezők sokszor csak filmekből, elmondásokból, félreértelmezett narratívákból ismerik a Nyugatot, így az ottani »szabadságot« szabadosságnak, káosznak, anarchiának érzékelik. A megértést, engedékenységet sokszor gyengeségként élik meg. A műveltebbek természetesen tisztában vannak a nyugati társadalmak szabályaival, morális fékeivel és a szabadsággal járó felelősséggel. Velük általában nincs is probléma. Igyekeznek betartani a szabályokat és megindulnak az integráció útján.

A tekintélytisztelet olyan mély kulturális kód, mely a diaszpórákban is megmarad. Tanulságos a ZDF 2009-es felvétele, amelyen egy német biztonsági őr tesz helyre egy arab vagy kurd fiatalembert. Miután alulöltözöttsége miatt nem engedték be a szórakozóhelyre, a férfi fenyegetőzni és lökdösődni kezdett. Ekkor vonta félre kellő határozottsággal a biztonsági főnök, aki egyébként jól ismerte a helyi bevándorló hátterű közönséget. Egyetlen egy pofonnak sem kellett elcsattannia. A volt kick-box edző (személyes autoritás) biztonsági ember megfenyegette a fiatalembert, hogy bepanaszolja bátyának, akit régen edzett (családi autoritás). A hőbörgő bocsánatot kért és megszégyenülve távozott.

Félreértés ne essék. Az európai rendfenntartóknak nem kell személyesen ismerniük a kevésbé integrált migráns közösségek tagjait ahhoz, hogy tekintélyük legyen. Körükben ugyanis az erős családok, klánok, tisztelete természetes reflex. Ha a rendőrség határozott fellépéssel a legerősebb »klánként« szerez tekintélyt magának, akkor aligha lesz olyan, aki tiszteletlenül merne beszélni akárcsak egy százhatvan centis szőke rendőrnővel is. Az erőszak efféle alkalmazása mellesleg nem precedens nélküli Európában. Az egyébként liberális Hollandiában például a rendőröknek meglehetősen széles jogköre van az erőszak alkalmazására. E sorok írója egy alkalommal tanúja volt, ahogy marokkóiak tízes csoportja verekedett össze az eidhoveni pályaudvaron. A kiérkező rendőrök kérdés nélkül botozták szét a rendbontókat. Nem volt panasz és senki nem kiáltott rasszizmust, iszlamofóbiát. Mindenki futott, amerre látott, mert tudták, hogy ha a rendőrörsre kerülnek, akkor jogilag is súlyos következményekkel kell számolniuk.”

Teljes cikk: 2016. január 18. 11:31, Sayfo Omar, Kölni szilveszter: ők az erőt tisztelik? | Mandiner.migráció
(Eredeti megjelenés a Demokrata 2016. január 13-i számában: Ők az erőt tisztelik?)

FRISSÍTÉS VÉGE

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s